Η ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου μέσα από γραφικές εκφράσεις. Όπως μας μεγάλωσε και το μάθαμε...

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Αντικαταστάτης του "Χ προπονητή", φέρεται να είναι ο Γιώργος Παράσχος

"Αντικαταστάτης του "Χ προπονητή", φέρεται να είναι ο Γιώργος Παράσχος"




Χρήση:
Το διάβασμα της είδησης είναι τόσο συνηθισμένο, όσο η κίνηση που κάνουμε κάθε πρωί για να πλύνουμε το πρόσωπό μας.

Η έκφραση χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει την έκτακτη κλήση του προπονητή από τον Πρόεδρο μιας ομάδας, με σκοπό να αντικαταστήσει τον προκάτοχό του, που είχε ήδη επιλεχθεί για το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος, αλλά απολύθηκε πριν αυτό τελειώσει. Σε πολλές περιπτώσεις ο κάτοχος δεν προλαβαίνει "να βγάλει καν την Παρέλαση" (βλ. 28η Οκτωβρίου).

Ο Γιώργος Παράσχος στο σημείο αυτό αναλαμβάνει "τις τύχες της ομάδας" και θέτει ως στόχο συνήθως "την παραμονή στην κατηγορία". 

Χρήστης:
Δημοσιογράφος

Ελέυθερη Μετάφραση:
Ο Γιώργος Παράσχος είναι ένας συμπαθητικός και αξιόλογος προπονητής, έχει όμως την ιδιαιτερότητα να "καλείται στα δύσκολα". Κανείς δε γνωρίζει με απόλυτη βεβαιότητα, αν η ψυχραιμία του να χειρίζεται καταστάσεις ή η ευκολία του να δέχεται καταστάσεις, χωρίς πολλές απαιτήσεις, είναι το χαρακτηριστικό που κάνει τους προέδρους της Α' Εθνικής να τον έχουν πρώτο στα charts σε περίπτωση που παρίσταται η ανάγκη αντικατάστασης ενός προπονητή.

Αν και έχει καταγράψει σημαντική καριέρα ως προπονητής, η μεγαλύτερη διάρκειά του στο πάγκο μιας ομάδας ήταν η 5ετία που πέρασε στην ομάδα Χαλκηδόνα-Ατρόμητος Αθηνών από το 2002 έως το 2006.

Ο Γιώργος Παράσχος έχει διατελέσει coach για φεγγάρια σε 18 διαφορετικές ομάδες, αν υπολογίσουμε την Χαλκηδόνα και τον Ατρόμητο διαφορετικές ομάδες. Μάλιστα σήμερα είναι προπονητής στον Ατρόμητο Αθηνών, έχοντας επιστρέψει "στα παλιά λημέρια", κάτι που φανερώνει ότι "διατηρεί καλές σχέσεις με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας".

Προσωπικά ρεκόρ Παράσχου:
- έχει προπονήσει και τις τρεις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης
- έχει καταφέρει να προπονήσει δύο διαφορετικές ομάδες σε μια χρονιά 5 φορές (2000-01, 2001-2, 2006-7, 2009-10, 2010-11)
- έχει αντικαταστήσει προπονητή 8 φορές μέσα στη χρονιά
- έχει το απόλυτα ακατόρθωτο ρεκόρ να διατελέσει προπονητής μέσα σε 2 ποδοσφαιρικές χρονιές, σε 5 διαφορετικές ομάδες, με το αμίμητο να έχει προσληφθεί στα μισά της χρονιάς από τον Πανιώνιο (2/2010) για να παύσει (26/4/2010 γίνεται προπονητής στον ΟΦΗ) και στην επόμενη χρονιά να αναλαμβάνει ΞΑΝΑ!!!! στα μισά τον Πανιώνιο, αφού πρώτα έχει απολυθεί από την Skoda Ξάνθη. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!!!!!!

Και για όποιον δεν πιστεύει ας δει το παλμαρέ!

* Η περίπτωση του Παράσχου είναι τελείως διαφορετική από αυτές των παλαίμαχων παικτών που "έχουν προσφέρει" σε μια ομάδα και καλούνται να αντικαταστήσουν προσωρινά έναν αποχωρήσαντα προπονητή, μέχρι να βρεθεί ο νέος, όπως π.χ. ο Τάκης Λεμονής, ο Μιχαλίτσιος ή Μιχαλίτσος, ο Τότης Φυλακούρης ή ο Καρούλιας.

Μόνο ο Νίκος Αναστόπουλος -θα μπορούσε να πει κανείς- ότι τον απειλεί στο να θεωρηθεί και αυτός στο μυαλό των Ελλήνων Ποδοσφαιρόφιλων ως "γυρολόγος προπονητής", όχι όμως όσο ο Παράσχος.

φωτο: Οι δύο "γυρολόγοι-προπονητές" σε χειραψία αλληλοσεβασμού

Παράδειγμα Εφαρμογής:
Γιώργος Παράσχος, άντε και λίγο ο Νίκος Αναστόπουλος.

Eνδιαφέρον για τον Φίλαθλο:
Ακόμα και αν ο μεγαλομέτοχος τελικά δε συμφωνήσει με τον Γιώργο Παράσχο να συνεχίσει στην ομάδα του, το γεγονός ότι αναφέρεται ως πιθανός αντικαταστάτης, είναι μια είδηση απόλυτης cultίλας Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
Ο φίλαθλος ελπίζει στη συμφωνία και προσδοκά να απολυθεί ξανά για να επαναλάβει άλλη μια χρονιά Τριπλού Coachαρίσματος.

Εμφανίσεις με διακριτικά ορισμένων, μόνο από τις ομάδες που έχει προπονήσει. Αξίζει ένα googlάρισμα "αντικαταστατης προπονητη Γιωργος Παρασχος". Ο πολύπειρος coach έχει και δική του αναφορά στη φρικηπαιδεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου